Κοινωνιολογία της οικογένειας και του γάμου : βασικά στοιχεία για την ελληνική οικογένεια - Michel, Andree (Κοινωνιολογική βιβλιοθήκη, 1981)
Οι λειτουργίες της σύγχρονης οικογένειας -- Παρσονική οικογένεια -- Διαζύγιο -- Γάμος και γονιμότητα -- Εξώγαμα παιδιά Βασικό κείμενο για την κοινωνιολογική διερεύνηση της οικογένειας και του γάμου. Εξετάζει τις παλαιότερες αλλά και τις σύγχρονες θεωρίες για την οικογένεια και τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της συγκρότησης και λειτουργίας της οικογένειας σήμερα ιδιαίτερα.