Ιστορία των σεξουαλικών ηθών - Tannahill, Reay (Αφροδίτη, 1998)
Σκοπός αυτού του βιβλίου είναι να εντάξει τις ανθρώπινες σεξουαλικές ορμές όσο και τις κοινωνικο-ηθικές συνέπειές τους μέσα στην ευρύτερη ιστορική προοπτική τους, αναδιφώντας πανοραμικά τις ερωτικές συμπεριφορές, τα ήθη και τις πρακτικές των σπουδαιότερων πολιτισμών του κόσμου από την παλαιολιθική εποχή έως τις μέρες μας. Στην πραγματικότητα, είναι μια ιστορία του σαρκικού έρωτα, μια ιστορία γύρω από τις σχέσεις των δύο φύλων, καθώς και για το πώς ο έρωτας και η σεξουαλικότητα επηρέασαν συνολικά την πορεία της ανθρώπινης εξέλιξης. Έχουμε λοιπόν μπροστά μας, τουλάχιστον ένα φιλόδοξο σχέδιο.