Σύντομη ιστορία του σεξ - Bantman, Beatrice (Τοποθετήσεις, 2000)
Πώς έκαναν έρωτα οι πρωτόγονοι; Ο Σωκράτης κοιμόταν με τους μαθητές του; Οι κάτοικοι των Σοδόμων ήταν πράγματι ομοφυλόφιλοι; Μπορούμε να κάνουμε έρωτα φορώντας ζώνη αγνότητας και, αν ναι, με ποιον τρόπο; Γιατί ο αυνανισμός θεωρήθηκε για τόσο μεγάλο διάστημα θανάσιμο αμάρτημα; Και γιατί η Αμερική είναι μια τόσο πουριτανική χώρα; Σ' αυτές τις σημαντικές ερωτήσεις, όπως και σε πολλές άλλες, μια -σύντομη- ανασκόπηση της ανθρώπινης ιστορίας μάς δίνει εμπεριστατωμένες, αν και συχνά κωμικοτραγικές, απαντήσεις. Είναι σπάνιες οι εποχές που μπορούμε να θεωρήσουμε ότι υπήρχε σεξουαλική ελευθερία. Όμως, σε ό,τι αφορά την ηδονή, άνδρες και γυναίκες κατόρθωναν τελικώς να κάνουν αυτό που οι ίδιοι ήθελαν.