Τι πρέπει να γνωρίζη ο πολίτης : αγωγή του πολίτου - Ρουσοπούλου, Αγνή Ο. ([χ.ό.], 1964)
Κράτος και πολιτεύματα -- Τα πολιτεύματα -- Κύρια στοιχεία της σημερινής δημοκρατίας -- Νομοθετική εξουσία -- Εκτελεστική εξουσία -- Διοικητική οργάνωση του κράτους -- Η διοίκηση του κράτους και η τοπική αυτοδιοίκηση -- Δικαστική εξουσία -- Η άμυνα της χώρας -- Καθήκοντα του πολίτη, ατομικές ελευθερίες και κοινωνικά δικαιώματα --Συναθροίσεις, σωματεία, συνδικάτα, συνεταιρισμοί -- Η Ελλας και τα άλλα κράτη -- Τα οικονομικά του κράτους