Νεοελληνική κοινωνία : όψεις υπανάπτυξης - Μουζέλης, Νίκος Π. (Εξάντας, 1978)
Η ανάπτυξη του ελληνικού καπιταλισμού -- Η διαμάχη πάνω στις νεομαρξιστικές θεωρίες για την ανάπτυξη -- Η σημασία της έννοιας κοινωνική τάξη της σύγχρονης ελληνική κοινωνίας -- Καπιταλισμός και ανάπτυξη της γεωργίας -- Ταξική δομή και πολιτική -- Ελληνικός φορμαλισμός Σ αυτό το βιβλίο ο Νίκος Μουζέλης εξετάζει τη σημασία και χρησιμότητα διαφόρων θεωριών πάνω στην ανάπτυξη/υποανάπτυξη για την ανάλυση και μελέτη της νεοελληνικής κοινωνίας. [...] βασισμένος σε εννοιολογικά εργαλεία και θέσεις που αναπτύχθησαν στο θεωρητικό μέρος, ο συγγραφέας προσπαθεί να εξετάσει τη σχέση κοινωνικής δομής και πολιτικών εξελίξεων σε μερικές κρίσιμες καμπές της νεοελληνικής ιστορίας.