Άτομα με ειδικές ανάγκες και οι γονείς τους : μια πρόκληση στη συμβουλευτική - Buscaglia, Leo F. (Ειδική αγωγή, 1993)
«Έξι ολόκληρα χρόνια της επαγγελματικής μου ζωής, με δεκάωρη καθημερινή απασχόληση, τα αφιέρωσα συμβουλεύοντας και βοηθώντας άτομα με ειδικές ανάγκες και τις οικογένειές τους. Στην περίοδο αυτή απόκτησα γνώση, υπομονή και συμπάθεια για τους ανάπηρους ανθρώπους και για τα προβλήματά τους. Το βιβλίο αυτό, που είναι καρπός αυτής της εμπειρίας, το αφιερώνω σε όλους τους ανθρώπους που πάσχουν από διαταραχές, αναπηρίες και αδυναμίες και στους γονείς τους που, συχνά μόνοι, με ανεπαρκή πληροφόρηση και απομονωμένοι, παλεύουν με ανυπέρβλητα εμπόδια και πολλές φορές βγαίνουν νικητές. Το αφιερώνω σε όλους αυτούς που μας πείθουν, με την ανθρωπιστική στάση τους, ότι μπορούμε να μετατρέψουμε την απογοήτευση σε θάρρος και ζωντανή ελπίδα».