Οι Αλβανοί των Σκοπίων : θέματα εθνοτικής συνύπαρξης - Σφέτας, Σπυρίδων (Ίδρυμα Μελετών Χερσονήσου του Αίμου, 1995)
Με την παρούσα έκδοση του Ιδρύματος Μελετών Χερσονήσου του Αίμου επιχειρείται μια συνολική επιστημονική προσέγγιση του αλβανικού ζητήματος στην ΠΓΔΜ. Εξετάζονται τόσο οι ιστορικές διαστάσεις του ζητήματος, κατά τη διάρκεια του Μεσοπολέμου και του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, όσο και το εθνοπολιτικό πλαίσιο στην Ομόσπονδη Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβικής Μακεδονίας και στην ΠΓΔΜ, μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας.