Η σύγχρονη οικολογική κίνηση - Bookchin, Murray, 1921-2006 (Οδός θεωρίας ;, 1993)
Αυτό που έχω στο νου μου είναι περισσότερο ένα σύστημα παρά διάφορες τεχνικές επινοήσεις ή άλλες τεχνολογικές ρυθμίσεις που με ιδιαίτερο ζήλο προωθούν οι λεγόμενοι ρεαλιστές του περιβαλλοντικού κινήματος. Αναφέρομαι σε ένα σύνολο νέων ευαισθησιών, σε μια ολότητα νέων πολιτισμικών μορφών σε μια ηθική οικονομία στο πλαίσιο της οποίας η λέξη «οικονομία» θα υποδηλώνει την επανοικειο-ποίηση του αρχαίου ελληνικού όρου, δηλαδή τη διαχείριση του οίκου. Αναφέρομαι, τέλος, σε μια νέα πολιτική που δε θα είναι τίποτα άλλο από επανοικειοποίηση του αρχαίου ελληνικού ορισμού της, δηλαδή διαχείριση της τοπικής κοινότητας