Η περιβαλλοντική πολιτική στην Ελλάδα : ανάλυση του περιβαλλοντικού προβλήματος από τη σκοπιά των κοινωνικών επιστημών - Σκούρτος, Μιχάλης Σ. (Περιβάλλον και κοινωνικές επιστήμες, 1998)
Περιβαλλοντικό σύνταγμα -- Η προστασία των περιβαλλοντικών αγαθών μέσα από τη νομολογία των πολιτικών δικαστηρίων -- Βιώσιμη ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος -- Η διασυνοριακή ρύπανση στη διεθνή έννομη τάξη -- Δημόσια διοίκηση και περιβάλλον, η ελληνική εμπειρία -- Εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, μετρήσεις και θέματα πολιτικής -- Περιβάλλον και ισότητα -- Οικονομικά εργαλεία και περιβαλλοντική προστασία στην Ελλάδα -- Μια κοινωνιολογική θεώρηση των περιβαλλοντικών προβλημάτων στην Ελλάδα -- Ορθοδοξία καιμ περιβάλλον -- Ο απόηχος της ιδεολογίας για την πρόοδο και την ανάπτυξη στην Ελλάδα -- Χωρικές πολιτικές και ποιότητα του περιβάλλοντος στην Ελλάδα Το βιβλίο αποπειράται να τεκμηριώσει την επεξηγηματική εμβάλεια των κοινωνικών επιστημών στην ανάλυση του περιβαλλοντικού προβλήματος στην Ελλάδα. Αναλύονται οι επιμέρους πτυχές της περιβαλλοντικής προστασίας στη χώρα μας, ενώ αναπτύσσεται ο ανασασμός των κοινωνικών επιστημόνων γύρω από τις πιθανές ερμηνείες του περιβαλλοντικού προβλήματος και τα πιθανά διέξοδα.