Ο κύκλος που κλείνει - Commoner, Barry (Οικολογία και ποιότητα ζωής ;, 1990)
Η κρίση του περιβάλλοντος -- Η οικόσφαιρα -- Η πυρηνική φωτιά -- Ο αέρας το Los Angeles -- Το έδαφος του Illinois -- Το νερό της λίμνης Erie -- Ο άνθρωπος στην οικόσφαιρα -- Πληθυσμός και αφθονία -- Το τεχνολογικό σφάλμα -- Τα κοινωνικά ζητήματα -- Το ερώτημα της επιβίωσης -- Οικονομική έννοια της οικολογίας