Γη, ένας μικρός και εύθραυστος πλανήτης - Γεωργόπουλος, Αλέξανδρος 1952- (Εκπαίδευση και περιβάλλον / Gutenberg, 1998)
Τα φυσικά οικοσυστήματα--Ο υπερπληθυσμός--Οι φυσικοί πόροι--Ηλιακή ενέργεια--Αιολική ενέργεια--Υδροηλεκτρική ενέργεια--Γεωθερμική ενέργεια--Ενέργεια και βιομάζα--Δάσοι και υδρότοποι--Η ρύπανση--Η όξινη βροχή--Το φαινόμενο του θερμοκηπίου--Ηχορύπανση Το βιβλίο είναι ένα σημαντικό "εργαλείο" γι" αυτούς που θέλουν να έχουν μια συνολική άποψη για τα περιβαλλοντικά προβλήματα του σήμερα. Καταβλήθηκε ιδιαίτερη προσπάθεια ώστε ν" αναλυθούν σχεδόν όλα τα θέματα που αφορούν τη σχέση Ανθρώπου και Πλανήτη.