Ελληνικά διηγήματα Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς - Γρηγοριάδου-Σουρέλη, Γαλάτεια, 1930-2016; Κοντολέων, Μάνος, 1946-; Σταμάτης, Κώστας Μ, 1955- (Λογοτεχνικές ανθολογίες, 1996)
Οι μέρες εκείνες που φέρουν τη σφραγίδα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς μπορεί να είναι μέρες όχι μόνο κατάνυξης και οικογενειακής θαλπωρής, αλλά και έντονων παθών και δυνατών συγκινήσεων. Τα διηγήματα αυτής της ανθολογίας κάτι τέτοιο αποδεικνύουν. Διηγήματα «εορταστικά», γραμμένα από σημαντικούς Έλληνες συγγραφείς.