Αλάτι στα φυστίκια : και άλλα αστυνομικά διηγήματα - Κακούρη, Αθηνά, 1928- (Ερμής, 1974)
Οι ήρωες στη συλλογή αυτή αστυνομικών διηγημάτων είναι βασικά τρεις, ο βαρύς και λιγόλογος αστυνόμος Γεράκης, ο νεαρός Νάσος Δαπόντες στην υπηρεσία της Ιντερπόλ, και η Τούλα, που έχει πάντα τον καιρό και την περιέργεια για ν' ασχοληθή με τις υποθέσεις των φίλων και γνωστών της. Τα θέματα της Αθηνάς Κακούρη είναι παρμένα συχνά από μικρές ειδήσεις στις εφημερίδες, η δράση εξελίσσεται κατά κανόνα στην Ελλάδα, μέσα σε πλαίσια τις περισσότερες φορές αστικά. Η πλοκή είναι στημένη έτσι, ώστε αποτελεί μια πρόσκληση στον αναγνώστη να λάβη μέρος σ' ένα διασκεδαστικό, αστυνομικό παιχνίδι. (. . .) (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)