Ελληνικά διηγήματα Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς. - Γρηγοριάδου-Σουρέλη, Γαλάτεια, 1930-2016; Κοντολέων, Μάνος, 1946-; Σταμάτης, Κώστας Μ, 1955- (Λογοτεχνικές ανθολογίες, 1996)
Μια ανθολογία ελληνικών διηγημάτων γραμμένων από παλαιότερους αλλά και νεότερους συγγραφείς. Τα ήθη, τα έθιμα, η ζωή στην πόλη ή στην επαρχία τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς έτσι όπως τα είδαν και τα κατέγραψαν με τρυφερότητα, ευαισθησία ή χιούμορ Έλληνες συγγραφείς