Για την επικοινωνία - Βέλτσος, Γιώργος Ε., 1944- (Καστανιώτης, 1985)
Με τον τίτλο: Για την επικοινωνία, δημοσιεύονται εδώ επτά κείμενά μου με κοινό παρανομαστή το γλωσσικό σημείο. Άλλοτε δομημένο στο κατ εξοχήν σύστημα σημείων: τη γλώσσα και άλλοτες εντεταγμένο σε άλλους επικοινωνιακούς κώδικες ή μετα-γλώσσες για τις οποίες είναι αρμόδια όχι τόσο η γλωσσολογία αλλά μια πρόσβαση κοινωνιολογική που θα μπορούσε να ονομασθεί επικοινωνιολογία, το γλωσσικό σημείο παραμένει πάντα ο sine qua non όρος της αναπαράστασης.