Η ιδέα της κοινωνίας των εθνών παρά τοις Έλλησι - Κουγέας, Σωκράτης Β., 1877-1966 (Αθηνά, 1928)
Περιεχεί: Ιστορική επισκόπηση της ιδέας της κοινωνίας των εθνών -- Έννοια Έθνος και εθνική ενότης παρά της αρχαίοις Έλλησι -- Η περί κοινωνίας λαών διδασκαλία της ελληνικής φιλοσοφίας και της ελληνικής ποιήσεως -- Κοινωνίαα των εθνών -- Η ιδέα της κοινωνίας των εθνών