Κοινωνιολογία : κεντρικά προβλήματα και βασική βιβλιογραφία - Bottomore, T. B. (Gutenberg, 1974)
Αντικείμενο και μέθοδοι της κοινωνιολογίας -- Πληθυσμός και κοινωνικές ομάδες -- Κοινωνικοί θεσμοί -- Η ρύθμιση της συμπεριφοράς -- Κοινωνική μεταβολή -- Εφηρμοσμένη κοινωνιολογία