Η ιστορία της κόλασης - Turner, Alice K. (Ο άνθρωπος και το ιερό, 1997)
Από το ξεκίνημά της ακόμα η ιστορική περίοδος του ανθρώπου συνοδεύεται με την πίστη σε μια μετά θάνατο ζωή που περικλείει την έννοια της Κόλασης. Και φαίνεται ότι η Κόλαση προκαλούσε πάντοτε μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τον Παράδεισο, κυρίως ανάμεσα στους ζωγράφους και τους ποιητές. Όταν σκεφτόμαστε για την Κόλαση αναπηδούν αυτόματα στο νου μας εξαιρετικοί πίνακες των μεγάλων ζωγράφων του Μεσαίωνα όπως του Ιερώνυμου Μπος, αλλά και έργα μεγάλων ποιητών όπως του Δάντη, του Βιργίλιου, του Γκαίτε και άλλων. Μέσα σε μία πορεία 4.000 χρόνων που εξετάζεται στο βιβλίο, έχουμε εκατοντάδες διαφορετικούς τύπους Κόλασης