Ελληνική μυθολογία. Ηρακλής, Αργοναυτική εκστρατεία, Επτά επί Θήβας - Κακριδής, Ιωάννης Θ., 1901-1992 (Εκδοτική Αθηνών, 1986)
Η πεντάτομη «Eλληνική Mυθολογία» καλύπτει όλο το μυθολογικό υλικό που μας παρέδωσε η Aρχαία Eλληνική Γραμματεία ως τις μικρότερες πτυχές του. Eίναι έργο υψηλής αισθητικής, εικονογραφημένο με αριστουργήματα της αρχαίας ελληνικής τέχνης που φωτογραφήθηκαν ειδικά γι' αυτή την έκδοση σε 300 και πλέον μουσεία απ' όλα τα μέρη του κόσμου. Για τη συγγραφή του συνεργάστηκαν 25 Έλληνες και ξένοι διαπρεπείς επιστήμονες υπό την εποπτεία του Iωάννη Kακριδή. H πεντάτομη μυθολογία είναι πλήρης, έγκυρη, χρηστική και προσιτή σε κάθε αναγνώστη κάθε ηλικίας.