Ελληνική μυθολογία. - Κακριδής, Ιωάννης Θ., 1901-1992 (Εκδοτική Αθηνών, 1986)
Ο δεύτερος τόμος διηγείται την Κοσμογονία, αναφέρεται εκτενώς στους Δώδεκα Θεούς του Ολύμπου, αλλά και σε μικρότερους θεούς και σε ομαδικούς θεούς. Τέλος, μνημονεύει Λαούς και Τόπους μυθικούς.