Ελληνική μυθολογία. - Κακριδής, Ιωάννης Θ., 1901-1992 (Εκδοτική Αθηνών, 1986)
Για πρώτη φορά, στην «Ελληνική Μυθολογία» της Εκδοτικής Αθηνών, καλύπτεται όλο το μυθολογικό υλικό που μας παρέδωσε η Αρχαία Γραμματεία ως τις μικρότερες πτυχές του. Έτσι εξιστορούνται και αναλύονται οι μύθοι για όλες τις θεότητες, από το Δωδεκάθεο ως τους μικρότερους θεούς, και για όλους τους ήρωες, από τους πανελλήνιους ως τους τοπικούς. Εξετάζονται επίσης όλες οι παραλλαγές των μύθων και οι τοπικές παραδόσεις που σώθηκαν ως σήμερα. Το μνημειώδες αυτό έργο είναι εικονογραφημένο με χίλια και πλέον αριστουργήματα της αρχαίας τέχνης. Επιπλέον τα κείμενά του είναι γραμμένα κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να ικανοποιούν τις ανάγκες του μαθητή, που θέλει να χαρεί την ομορφιά των αρχαίων μύθων όπως χαίρεται ένα παραμύθι, και συγχρόνως να προετοιμαστεί για το μάθημα της μυθολογίας στο σχολείο, του γενικού αναγνώστη, που θέλει να ψυχαγωγηθεί μαθαίνοντας τι ιστορούσαν οι αρχαίοι έλληνες για τους θεούς και τους ήρωές τους, αλλά και του φιλόλογου και του κάθε επιστήμονα που θέλει να πληροφορηθεί την ιστορική και εξηγητική εξέλιξη του Μύθου και την ιστορία της μυθολογικής έρευνας.