Αντεπίθεση - Δραγάνης, Αλέκος Χ. (Νεοελληνικά Κείμενα, 1984)
Ένας παραγνωρισμένος της νεοελληνικής λογοτεχνίας. Το πρώτο και μοναδικό βιβλίο του, η αντεπίθεση, όπου διαγράφονται ανάγλυφα τα προσφυγικά του βιώματα, προκάλεσε ιδιαίτερα θετικές κριτικές.