Η φύση : ασυνήθιστα φαινόμενα - Lazier, Christine (Μαγεία : Η ανακάλυψη του κόσμου, 1995)
Ένα λιοντάρι μπορεί να φάει μια ωταρία; Υπάρχουν περιοχές στον κόσμο όπου οι άνθρωποι βλέπουν πιο πολλούς ήλιους; Πώς μετατρέπονται τα ηφαίστεια σε νησιά; Σε ποια θάλασσα μπορεί κανείς να κολυμπήσει χωρίς καμιά προσπάθεια; Υπάρχει περίπτωση να ζήσει ένα λουλούδι 2000 χρόνια; Υπάρχουν φωσφορίζοντα μανιτάρια; Πού υπάρχει ένα ηφαίστειο με 25 χιλιόμετρα ύψος; Είναι αλήθεια ότι η Μεσόγειος θάλασσα θα πάψει να υπάρχει; Όλα αυτά τα ερωτήματα και πολλά άλλα βρίσκουν τις απαντήσεις τους μέσα σ' αυτό το έργο, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό.