Η ζωή και το έργο του Μονέ - Swinglehurst, Edmund (Μίνωας, 1994)
Ο ΚΛΩΝΤ ΜΟΝΕ υπήρξε ηγετικό μέλος της ομάδας των Γάλλων Ιμπρεσιονιστών. Ενδιαφερόταν ιδιαίτερα για την εντύπωση που προκαλούν το φως και η σκιά στο ύπαιθρο. Ένα άλλο αξιοπρόσεκτο στοιχείο της ζωγραφικής του είναι το σβέλτο και αυθόρμητο ύφος του, που το ανέπτυξε με σκοπό τη σύλληψη της φευγαλέας στιγμής.