Η ζωή και το έργο του Γκωγκέν - Mannering, Douglas (Μίνωας, 1994)
Ο Πωλ Γκωγκέν, χρηματομεσίτης που ξεκίνησε ως ερασιτέχνης ζωγράφος, έγινε παγκόσμια γνωστός με το ότι απαρνήθηκε τον πολιτισμό για να πάει να ζήσει στις Νότιες Θάλασσες. Αρχικά υιοθέτησε την ιμπρεσιονιστική τεχνική, αλλά τελικά ανακάλυψε το δικό του ξεχωριστό στιλ, με τις τολμηρά περιγραμμένες φόρμες και τα δυνατά, μουντά χρώματα. Σ' αυτό το συναρπαστικό βιβλίο περιλαμβάνονται 50 από τα πιο γνωστά και αντιπροσωπευτικά έργα του