Η αργοναυτική εκστρατεία - Ζαραμπούκα, Σοφία, 1939- (Κέδρος, 1998)
Η γνωστή από τη μυθολογία Αργοναυτική Εκστρατεία, δοσμένη με τέτοιο τρόπο και πλαισιωμένη με εικόνες ώστε να είναι ευχάριστη και προσιτή στα παιδιά. Ο Ιάσονας ξεκίνησε την περίφημη Αργοναυτική Εκστρατεία για να πάρει το χρυσόμαλλο δέρας από την Κολχίδα και να μπορέσει να γίνει βασιλιάς στην Ιωλκό. Ο Ιάσονας έκανε το ταξίδι στην Κολχίδα και, αφού πέρασε από πολλές περιπέτειες και δυσκολίες, επέστρεψε στην Ιωλκό με το χρυσόμαλλο δέρας.