Τα ζυμαρικά : παραλλαγές σε ένα θέμα - Χριστοδούλου, Γρηγόρης Ι. (Ελληνικά Γράμματα, 2000)
Verde verde, al dente ή όχι, τα ζυμαρικά πρωταγωνιστούν σ' αυτό το βιβλίο που γράφτηκε με πολύ κέφι, θέλοντας να μοιραστώ με τους αναγνώστες του τις θαυμάσιες γεύσεις και το γαστρονομικό πλούτο που προσφέρουν σε κάθε γεύμα τους. Εύκολες συνταγές, χρωματιστές, διάσημες, γλυκές, ξεχωριστές, του φούρνου, σούπες και σαλάτες με κύριο συστατικό τα μακαρόνια, όπως και σάλτσες που συνοδεύουν τα ζυμαρικά της αρεσκείας σας, αποτελούν προτάσεις για την κουζίνα σας που θα ικανοποιήσουν τις γευστικές απαιτήσεις σας, χωρίς όμως να στερήσουν τον πολύτιμο χρόνο σας. Αν θέλετε λοιπόν να εντυπωσιάσετε, δεν έχετε παρά να πειραματιστείτε. . . Άλλωστε το κέφι και η διάθεση για πειραματισμό είναι τα μυστικά που εξασφαλίζουν την επιτυχία κι ένα θαυμάσιο γευστικό αποτέλεσμα.