Η γυναίκα του εκατομμυριούχου - Barclay, Tessa (Ωκεανίδα, 2000)
Τα στενά πλαίσια της ζωής του χωριού πνίγουν τη Ρουθ, που δεν είναι μόνο διψασμένη για περιπέτεια, αλλά την κυνηγάει και το στίγμα του νόθου. Όταν λοιπόν το ίνδαλμά της, ο εκατομμυριούχος ραλίστας Ίθαν Κόβερτον, της προσφέρει δουλειά στο Λονδίνο, η Ρουθ ξέρει ότι εγκαταλείπει για πάντα την παλιά της ζωή. Στο Λονδίνο δεν βρίσκει τους δρόμους στρωμένους με ροδοπέταλα. Ώς την ημέρα που την καλούν ν' αντικαταστήσει προσωρινά τη γραμματέα του Ίθαν. Εκείνος, γοητευμένος από τη φρεσκάδα της, το δυναμισμό της και το πάθος της για τις κούρσες, αρχίζει να την ερωτεύεται, παρ' όλο που έχει τα διπλά της χρόνια, παρ' όλο που είναι παντρεμένος. Έτσι γεννιέται ένας μεγάλος έρωτας, που πρέπει ν' αντιμετωπίσει τα κοινωνικά ταμπού της εποχής αλλά τελικά και το τραγικό χτύπημα της μοίρας.