Τα πέντε μικρά γουρουνάκια - Christie, Agatha, 1890-1976 (Καλοκάθης, 1998)
Πριν από δεκαέξι χρόνια, η Κάρολαϊν Κρέιλ πέθανε στη φυλακή ενώ εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης για την δηλητηρίαση του συζύγου της. Τώρα, η κόρη της ζητά από τον Πουαρό να ερευνήσει ξανά τον φόνο γιατί είναι σίγουρη πως το δικαστήριο είχε βγάλει λάθος πόρισμα. Οι υπόλοιποι 5 ύποπτοι θα ξανά κληθούν να καταθέσουν για το βράδυ του φόνου, αλλά αυτή τη φορά στον δαιμόνιο Πουαρό, που δεν θα αφήσει τον αληθινό ύποπτο ατιμώρητο.