Η φλέβα του λαιμού : διηγήματα - Δημητρίου, Σωτήρης Φ., 1955- (Σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία : Πεζογραφία, 1999)
Πήγα να χτυπήσω την πόρτα και βλέπω από κάτι περάσματα του φράχτη την εξής σκηνή. Ένα στενότατο σιδερένιο κρεβάτι και πάνω του ένα αγκαλιασμένο ζευγάρι με όλα του τα ρούχα. Αυτή ήταν μια παχουλή γυναικά και αυτός ξερακιανός, βραχύσωμος. Είχε κουρνιάσει μες στην αγκαλιά της και κοιμόταν μακαρίως. Είπα να τους ξυπνήσω αλλά δεν το έκανα. Προς τι. Καλύτερα που δεν τους ξύπνησα, γιατί μου αρέσει να σκέφτομαι ότι δεν απογράφηκαν. Και μου αρέσει επίσης να σκέφτομαι ότι έκτοτε ήταν αγκαλιασμένοι. Μια συλλογή 18 διηγημάτων με φόντο άλλοτε τη σύγχρονη μεγαλούπολη και άλλοτε την ελληνική επαρχία.