Τεχνολογία κρέατος - Πολυμενίδης, Αθανάσιος Ι. (Τρίαινα, 2001)
Σφαγή των ζώων, λήψη κρέατος -- Κρέας, κρεατοσκευάσματα -- Παραγωγή, κατανάλωση κρέατος και κρεατοσκευασμάτων -- Κρέας (σκελετικοί μύες -- Συνδετικός ιστός -- Λιπώδης ιστός -- Αίμα, πλάσμα αίματος -- Θήκες κρεατοσκευασμάτων(αλλαντικών) -- Μεταθανάτιες βιοχημικές μεταβολές του κρέατος -- Ωρίμανση του κρέατος (σίτευμα) -- Μικροβιολογία του κρέατος -- Τεμαχισμός του κρέατος