Ξεχωριστοί άνθρωποι αντίσταση, εξέγερση και τζαζ - Hobsbawm, Eric John, 1917-2012 (Ιστορική βιβλιοθήκη, 2001)
Αυτή η συλλογή δοκιμίων καλύπτει την ιστορία των εργαζόμενων ανδρών και γυναικών από τα τέλη του 18ου αιώνα μέχρι σήμερα, και περιλαμβάνει μια επιλογή πρωτοποριακών μελετών αυτού του φημισμένου, στο χώρο της ιστορίας του εργατικού κινήματος, ιστορικού αλλά και πιο πρόσφατες εργασίες του, ανέκδοτες μέχρι τώρα υπό μορφή βιβλίου.