Μετεωρολογία - Λέκκας, Αθανάσιος Σ. (Ίων, 1997)
Το βιβλίο αυτό είναι αποτέλεσμα των γνώσεων που αποκτήθηκαν από προσωπική μελέτη και την πολύχρονη αεροπορική μου πείρα. Περιέχει το σύνολο των ορισμών και των εννοιών που χρησιμοποιούνται στη Μετεωρολογία διεθνώς και ένα πλήρες πακέτο μετεωρολογικής ενημέρωσης πληρώματος πτήσεως πριν από την εκτέλεση μιας πτήσης. Επίσης περιέχει 367 ερωτήσεις και απαντήσεις ώστε να καλύψετε τις απαιτήσεις της Μετεωρολογίας για την απόκτηση πτυχίου χειριστού αεροσκαφών ή επιμελητή πτήσεων. Δημιουργήθηκε για να καλύψει το κενό που υπήρχε στο χώρο αυτό, αλλά και να ενημερώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οποιουδήποτε θα τον ενδιέφερε η Μετεωρολογία. Ο κυριότερος σκοπός του είναι να προσφέρει σε όλους εσάς που έχετε αποφασίσει να ασχοληθείτε με τον αεροπορικό χώρο τις βασικές γνώσεις μετεωρολογίας που θα σας χρειαστούν, καθώς σαν αεροπόροι ή σαν ειδικοί αεροπορικών εταιρειών θα πρέπει να έχετε μια σφαιρική γνώση για να σταδιοδρομήσετε.