Οι τοξικές ενώσεις του αρσενικού : μυθιστόρημα - Παπαθανασοπούλου, Μάιρα, 1967- (Σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία : Πεζογραφία ;, 2000)
Τη μοναδική φορά που ο Johie Walker άφησε το Χάρη να σκεφτεί λίγο πιο καθαρά από όσο συνήθως, εκείνος έβαλε μία αγγελία στην εφημερίδα, με την οποία ζητούσε συγκάτοικο. Ήθελε έτσι να ξορκίσει τη μοναξιά του, καθώς αυτοκαταδικάστηκε να ζει μόνος σε ένα απέραντο σπίτι, δεσμώτης της υπόσχεσης που έδωσε στην γυναίκα του, λίγο πριν εκείνη πεθάνει, ότι δε θα αφήσει το νεοκλασικό της οδού Φαληρέως να ερημώσει. Πρώτος θα απαντήσει στην αγγελία ο Λάζαρος, ένας λεπταίσθητος βιολονίστας που εγκατέλειψε το διαμέρισμα του ύστερα από το οδυνηρό γι' αυτόν τέλος της ερωτικής του σχέσης. Σε λίγο θα προστεθεί ένας ακόμη σύνοικος: ο αρρενωπός και γοητευτικός Πέτρος, που έπειτα από τη βίαιη έξωσή του από τη γυναίκα με την οποία συζούσε βρίσκεται ξαφνικά ανέστιος και πλάνης.