Το Αγιον Όρος : τα μοναστήρια και οι θησαυροί τους - Καδάς, Σωτήρης Ν. (Εκδοτική Αθηνών, 1989)
Το τομίδιο περιλαμβάνει έναν ιδιαίτερο χώρο της ελληνικής γης, μοναδικής ομορφιάς και ιεροσύνης. Παρουσιάζονται τα μοναστήρια, ο χώρος, υπάρχει και κατατοπιστική μεγάλη αναπαράστασή τους. Μετά από την ιστορική επισκόπηση, γίνεται αναφορά στο καθεστώς του Αγίου Όρους, στη ζωή των μοναχών, στις δουλειές, την προσευχή, τη διατροφή τους.