Ανδρούτσος : ο θρύλος της Γραβιάς - Μπίκος, Πέτρος, 1930- (Πινακοθήκη των ηρώων του 1821, 1996)
Ένα τιμητικό αφιέρωμα σε εκείνους που με το γιαταγάνι τους, μέσα από ποταμούς αίματος και δακρύων, έφεραν την λευτεριά στην σκλαβωμένη από τους Τούρκους πατρίδα μας. Κάθε τόμος είναι θαυμάσια εικονογραφημένος και σε κάθε βιβλίο υπάρχει και μία μεγάλη αφίσα του ήρωα. Η σειρά αυτή αποτελεί ένα πολύτιμο βοήθημα για τους μαθητές.