Στη χώρα των νάνων - Wolf, Tony 1930-2018 (Ο παραμυθένιος κόσμος του δάσους ;, 1980)
Τα ζώα του δάσους αναγκάζονται να φύγουν από το πλημμυρισμένο χωριό τους και βρίσκονται στο Μεγάλο Δάσος όπου συναντούν τους νάνους και ξεκινούν μαζί τους μια καινούργια ζωή. Οι νάνοι, καταπληκτικοί τεχνίτες, βοηθούν τα ζωάκια να φτιάξουν τα νέα τους σπίτια κι όλοι μαζί μαθαίνουν να ζουν αρμονικά, κάνοντας ό,τι γνωρίζει ο καθένας καλύτερα. Ίσως δεν υπάρχει πιο όμορφο αλλά και πιο διδακτικό παραμύθι από την σειρά αυτή των έξι βιβλίων, που είναι γραμμένη για μικρά παιδιά κι έχει εικονογραφηθεί από τον καλύτερο ζωγράφο παιδικών βιβλίων της Ευρώπης τον Tony Wolf!