Η τέχνη της φωτογραφίας - Lovell, Ronald P. (Ίων, 1999)
Φωτογραφικές μηχανές και λήψη φωτογραφιών, εμφάνιση φιλμ και εκτύπωση φωτογραφίας, χειρισμός φωτός και χρώματος, ψηφιακή φωτογραφία, δημοσίευση επαγγελματικών φωτογραφιών, ιστορία της φωτογραφίας Η τέταρτη έκδοση του "Handbook of Photography" (Εγχειρίδιο φωτογραφίας) προσπαθεί να καλύψει τα θέματά του με όσο το δυνατόν απλούστερο τρόπο. Με το βιβλίο ενθαρρύνουμε τους αναγνώστες να αναγνωρίσουν ότι στις εργασίες τους θα γίνουν λάθη και να καταλάβουν πώς θα τις βελτιώσουν. Πολλά βιβλία φωτογραφίας είναι γεμάτα με ωραίες φωτογραφίες, αλλά χωρίς κανένα λάθος. Έχουμε ωραίες φωτογραφίες και εμείς στο βιβλίο μας, αλλά έχουμε και μερικές "κακές" στο κεφάλαιο "Πως μπορεί να γίνει λάθος;", που βρίσκεται στο τέλος των κεφαλαίων τεχνικής. Παράλληλα με τις λανθασμένα τραβηγμένες εικόνες, υπάρχουν προτάσεις και παρατηρήσεις για το πώς θα τις διορθώσουμε. Σκοπός μας είναι να αρχίσουν οι αναγνώστες να παίρνουν φωτογραφίες και να μάθουν με την πράξη. Γι' αυτό αρχίζουμε στο κεφάλαιο 1 με τη φωτογραφική μηχανή, για το πώς λειτουργεί και γράφει εικόνες. Στα κεφάλαια από 2 μέχρι 6 -στα κεφάλαια τεχνικής- το βιβλίο ακολουθεί τη μέθοδο "Ρίξτε τους στη θάλασσα για να δούμε αν ξέρουν να κολυμπήσουν μέχρι την ακτή".