Οι Νεομάρτυρες της τουρκοκρατίας : εισαγωγή, βιβλιογραφία, ασματικές ακολουθίες - Γλαβίνας, Απόστολος Αθ. (Οι Νεομάρτυρες της τουρκοκρατίας, 1997)
Παρατίθεται η βιβλιογραφία σχετικά με τους ανθρώπους που παρά τις πιέσεις και τα μαρτύρια αρνήθηκαν να αλλαξοπιστήσουν και θανατώθηκαν για την πίστη τους, θεολογικό και ψυχωφελές προοίμιο του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτη και τέλος τρεις Ασματικές Ακολουθίες του Ιερομονάχου Νικηφόρου του Χίου.