Γοργίας, ή, Περί ρητορικής - Πλάτων, 427-347 π.Χ. (Αρχαία ελληνική γραμματεία : Οι Έλληνες, 1993)
Από τα κορυφαία συγγράμματα της ηθικής γραμματείας. Η σημασία και η αξία της ρητορικής τέχνης. Οι έννοιες της δύναμης, της αρετής και της ευδαιμονίας. Ο ορθός τρόπος ζωής, ο προορισμός του ανθρώπου. Οι συνέπειες της διαφθοράς. Εσχατολογικός μύθος με στοιχεία της ορφικής παράδοσης.