Πρωταγόρας, ή, Σοφισταί - Πλάτων, 427-347 π.Χ. (Αρχαία ελληνική γραμματεία : Οι Έλληνες, 1993)
Διάλογος που πραγματεύεται το βασικό ζήτημα της πλατωνικής ηθικής φιλοσοφίας, την αρετή. Κρίσεις του Σωκράτη για τους σοφιστές. Το διδακτό της αρετής. Κριτική των σοφιστικών μεθόδων διδασκαλίας.